Nyheter / Info

Här får du information och nyheter från brf Snickaren III

Här kommer lite ny information men också sånt vi meddelat tidigare!

Läs igenom så ni har koll på vad som gäller i Föreningens hus.

Information från Snickaren 3

VIKTIGT!!

COM HEM (numeraTele2) avslutas i föreningen (enligt årsmötesbeslut ingår inte TV i medlemsavgiften längre)

För att beställa Er egen tv via fiber så går ni in på sundbybergsstadsnat.se. Räkna med en viss leveranstid på boxar, vilket också beror på vilken tjänsteleverantör Ni väljer. Var ute i god tid så slipper ni vara utan TV. Vill ni komma i kontakt med Sundbybergs Stadsnät så hittar ni deras kontaktuppgifter under fliken kundservice på deras hemsida.

 

KÖK  Detta är mycket viktigt! Tänk på att torka bort fettrester från stek kärl etc. efter matlagning, skölj inte ner det i diskhon eller i diskmaskin. Fett lagras i rören och gör att det kan täppas till med dyrbar stamspolning som följd. Det är också absolut förbjudet att hälla frätande medel i diskhon, då detta har stor påverkan på rörsystemet. Kattsand är absolut förbjudet att spola ner i toaletten!

Endast kolfilterfläkt får monteras i köken. Ej ansluta till kanal i kök

Tänk på att inte i onödan spola eller diska/maskindiska efter 22.00. Vi bor i gamla hus med allt vad det innebär av lyhördhet. Speciellt vattenspolning hörs tyvärr även hos Din granne.

 

BREVBOXEN måste tömmas regelbundet och det som ni inte vill läsa får ni själva ta till pappersinsamlingen. Inte lägga det ovanför boxarna! Vi har fått påpekande från postutdelningen, då brev lätt kan stjälas ur en full postbox.

 

RÖKNING i lägenhet får inte ske under köksventil, vid kakelugnen eller i öppna fönster då röken kan komma in i Din grannes lägenhet. Röker man utanför huset stå inte under Din grannes fönster och glöm inte att plocka upp fimpar.

 

 

SOPSTATIONEN, vi har två inkast som bara skall användas för hushållssopor. Tidningar, emballage och andra skrymmande objekt får inte kastas i tunnorna utan där hänvisar vi till miljöstation (närmaste ner till vänster vid badet i slutet av Fredsgatan)

Ett Sopkärl, längst till höger är endast avsett för matavfall i papperspåsar (finns ovanför postboxarna, annars säg till). Absolut inga plastpåsar, då töms inte kärlet och soporna blir liggande. Detta är viktigt att komma ihåg, vi får betala för hämtning som inte kunnat utföras.

Vi har problem med att andra som bor längre ner på gatan slänger sina sopor utanför våra kärl, ser ni någon så säg gärna till. Detta är ett ganska stort problem för oss.

 

VINDEN Alla vindsförråd skall vara uppmärkta med lägenhetsnummer. Det är inte tillåtet att ställa saker utanför det egna förrådet, i nödfall kan det ges lov att ställa upp saker på vinden under kortare period men måste då märkas upp och meddela även styrelsen så vi vet och inte tar bort något av misstag.

 

HYRA UT i andra hand tillåts endast under en begränsad tid och skall ovillkorligen först ske i samråd och godkännande av styrelsen.  Ansökan av andrahandskontrakt inlämnas till styrelsen (finns kontrakt på nätet) där information med namn, kontaktuppgifter samt namn på de (om fler än en) personer som skall bo lägenheten finns angivet måste tillställas föreningen innan uthyrning får ske. Endast stadigvarande och kontrakterade andrahandshyrande får bo i lägenheten.

Ni kanske tycker att vi är petiga, men föreningen har dessa regler som tillkommit för allas trevnad och inte minst för att hålla kostnaderna nere, vilket i sin tur ger en positiv effekt på månadskostnaden för Ditt boende. Styrelsen jobbar aktivt och gör mycket själva just för att hålla avgiften nere, men är också beroende av att alla medlemmar tar ansvar.

 

Hälsningar

Styrelsen Brf Snickaren III